A vagina monológok

by Eve Ensler

Blurb

A Vagina Monológok egy rendkívül sikeres színpadi darab, amely New York-i írónő és feminista Eve Ensler azonos címen megjelent könyve alapján készült.
Első alkalommal 1996 végén vitték színre egy Off-Broadway színházban. A színdarab az évek során egyre sikeresebbé vált, úgy hogy már ismert közszereplők működtek közre különböző színpadi változatokban. Leggyakrabban jótékonysági rendezvényeken olvasott fel többek között Whoopi Goldberg, Alanis Morissette, Glenn Close, Melanie Griffith, Winona Ryder, Dannii Minogue,Julianna Margulies,Cate Blanchett, Calista Flockhart és sokan mások. Még Donna Hanover az egykori New York-i polgármester Rudolph Giuliani felesége is szeretett volna szerepet vállalni az egyik rendezésben, de aztán tekintettel a férjére mégis lemondta a részvételt.
Időközben 26 nyelvre lefordították a darabot és a legtöbb európai országban is bemutatták. Magyarországon 2007-ben került színpadra a Thália-színházban Bozsik Yvette rendezésében. Az HBO produkciójában készült film is.

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment