A világítótorony

Novel by Virginia Woolf

Blurb

A világítótorony Virginia Woolf egy regénye. Az 'érett modernizmus' egyik irányadó műve. Középpontjában a Ramsay család áll és látogatásaik a Skócia északnyugati partja közelében található Skye szigetre, 1910 és 1920 között.
A világítótorony követi és kiterjeszti a modernista regényírók – mint Marcel Proust és James Joyce - hagyományait, mely szerint a cselekmény csak másodlagos eszköze a filozofikus szemlélődésnek, a gondolatisága pedig szövevényes, nehezen követhető lehet. A regény kis dialógusokat tartalmaz, cselekményt viszont alig; a legtöbbje a szereplők gondolatai, észrevételei, megfigyeléseiként jelenik meg. A regény hangsúlyozza a gyerekkori érzelmek meghatározó mivoltát és a felnőtt kapcsolatok változékonyságát.
1998-ban a Modern Library rangsorában, a 20. század 100 legjobb angol nyelvű regénye között a 15. helyre került, 2005-ben pedig a TIME magazin beválasztotta A 100 legjobb angol nyelvű regény 1923-tól napjainkig c. listájába.

First Published

1927

Member Reviews Write your own review

emariporzee

Emariporzee

Thank you so much for making me smile while reading your book. such a compelling story. If you have some great stories like this one, you can publish it on Novel Star, just submit your story to [email protected] or [email protected]

0 Responses posted 2 days ago
Log in to comment