El gran Gatsby

Novel by Francis Scott Fitzgerald

Blurb

El gran Gatsby és una novel·la escrita en anglès per F. Scott Fitzgerald i publicada el 1925.
Ambientada a la costa interior de Long Island i a la ciutat de Nova York entre la primavera i la tardor del 1922, representa l'època posterior a la Primera Guerra Mundial, els feliços anys vint, en què la societat nord-americana gaudia d'una gran prosperitat econòmica, mentre la llei seca estava fent milionaris els contrabandistes de begudes alcohòliques.
Publicada novament el 1945 i el 1953, la novel·la va tenir ràpidament un gran èxit de públic, i avui se la considera en general la "gran novel·la americana" d'aquella època, i tot un clàssic. The Great Gatsby ha esdevingut lectura obligatòria per als estudiants de literatura anglesa a l'escola secundària i a la universitat, fins i tot a molts altres països, i ocupa el segon lloc a la llista de les 100 millors novel·les en anglès del segle XX.
La versió cinematogràfica més coneguda és la pel·lícula del mateix títol del 1974, dirigida per Jack Clayton, escrita per Francis Ford Coppola, i interpretada per Sam Waterston com el narrador Nick Carraway, Mia Farrow com la Daisy Buchanan i Robert Redford com en Gatsby.

First Published

1925

Member Reviews Write your own review

millemiglia

Millemiglia

Um clássico e um dos melhores livros de Scott Fitzgerald.

0 Responses posted in January
liviacsalles

Liviacsalles

Simple history in a good way, with the right amount of mistery.

0 Responses posted in January
nettelynne

Nettelynne

The vivid details are mind blowing.

0 Responses posted in January
readvik

Readvik

Ein Klassiker!

0 Responses posted in April
Log in to comment