Siddhartha

by Hermann Hesse

Blurb

Siddhartha és una novel·la al·legòrica escrita per Hermann Hesse a 1922 després de la Primera Guerra Mundial. La mateixa relata la vida d'un home hindú anomenat Siddhartha. L'obra ha estat considerada per l'autor com un "poema hindú" i també, com l'expressió essencial de la seva forma de vida. Molt llegida a Orient com a tal, i menys en el món occidental.
La novel·la presenta un registre molt original en què s'unifiquen elements lírics i èpics, incloent-hi narració i meditació, elevació de la més alta espiritualitat, i, a la vegada, descarnada sensualitat.
L'èxit manifest del llibre va arribar després d'una vintena d'anys de la seva publicació i trepitjant els ressons ressonants del Premi Nobel conferit a Hesse en 1946. Van ser sobretot els joves, com en el cas de Demian, els que van fer de la figura de Siddhartha un compendi de les inquietuds dels adolescents, de l'ànsia de la trobada amb l'essencial de si mateix, de l'orgull de l'individu enfrontat al món i a la història.
La novel·la va ser escrita per Hesse, en alemany, en un estil simple però alhora poderós i poètic. Es va publicar per primera vegada després que Hesse visqués algun temps en l'Índia en la dècada de 1910.

First Published

1922

Member Reviews Write your own review

trade4life

Trade4life

Was soll man dazu sagen bzw. Schreiben? Ein wunderbares, fast magisches Büchlein über die Suche nach dem Selbst. Wer sich für Buddhismus und fernöstliche Philosophie interessiert, wird es lieben! Aber auch so gehört dieses Meisterwerk in jedes Buchregal..

1 Response posted in October
Log in to comment