Narziss şi Goldmund

Historical fiction by Hermann Hesse

Blurb

Narziss i Goldmund és el títol de la traducció catalana de la novel·la Narziß und Goldmund que Hermann Hesse va publicar el 1930.
Es tracta d'una novel·la de conciliació d'antagonismes. Els dos personatges protagonistes, Narziss i Goldmund, segueixen, sengles, els seus propis camins, travessen l'un i l'altre innombrables desventures i descobriments. Els seus punts de vista sobre el món, esbossen a l'inici trajectòries marcadament divergents, per retrobar-se, després en l'essencial, cap al final de l'obra.
El novel·lista proposa una reconciliació cap al desenllaç. El que es veu de fet és que tots dos personatges no han pas deixat de pensar emocionadament, l'un en l'altre, al llarg de tota la vida. Malgrat les diferències d'objectius i de menesters que els han atrafegat. A la seva manera, Hesse buscarà conjugar sense trencar, el dualisme entre esperit i matèria, entre espiritualitat i animalitat, o entre la mirada de les ciències i la de les arts.

First Published

1930

Member Reviews Write your own review

mandavi

Mandavi

Das erste und bisher einzige Buch, welches ich zwei mal gelesen habe. Und es war ganz anders, als ich es in Erinnerung hatte - mal abgesehen von der puren Handlung. Stellen, die ich beim letzten mal ohne große Beachtung überlesen haben muss, haben mich dieses Mal bewegt - und sicher auch andersrum. Spannend und schön.

0 Responses posted in March
joresa

Joresa

immer wieder lesbar und im Laufe des Lebens neu zu entdecken

0 Responses posted in August
Log in to comment