Una cambra pròpia

non-fiction by General Press, Susan Gubar, Virginia Woolf

Blurb

Una cambra pròpia és un ampli assaig de l'escriptora Virginia Woolf publicat per primera vegada el 24 d'octubre de 1929, en un recull de les conferències dictades a Newnham College i al Girton College, dues escoles universitàries per a dones a la Universitat de Cambridge amb el títol de “Dones i ficció”. L'obra ha estat traduïda al català per Helena Valentí i publicada a l'editorial Deriva i La Temerària i ha estat seleccionada dins Els 100 llibres del segle de Le Monde.
Ocupa un lloc preeminent dins del cànon literari anglosaxó i a la teoria del feminisme i malgrat les recances de l'autora, qui pensava que seria fortament criticada pel seu contingut, va convertir-se en un èxit de públic, amb 10.000 còpies venudes en els seus primers quatre mesos. L'adaptació televisiva dirigida per Patrick Garland es va emetre a PBS Masterpiece Theatre l'any 1991. Patrick Garland en va fer una adaptació per al teatre; també va dirigir a Eileen Atkins en la seva actuació a l'escenari.
Tal com diu Virgínia Woolf, "una dona ha de tenir diners i una cambra pròpia si ha d'escriure ficció" i d'aquí ve el nom de l'obra.

First Published

1929

Member Reviews Write your own review

aleksandra.marinkovic

Aleksandra.marinkovic

I am listening to it as read by Tilda Swinton. It is as if an operation was performed with a fine silver knife instead of a steel scalpel.

0 Responses posted in February
Log in to comment