Homenatge a Catalunya

Autobiography by George Orwell

Blurb

Homenatge a Catalunya és el relat personal de George Orwell sobre la Guerra Civil Espanyola, escrit en primera persona. La primera edició, en anglès, es va publicar l'any 1938. Ha estat editat en català, però no se n'han fet noves reedicions per problemes de drets d'autor.
Orwell va estar a Catalunya des de desembre de l'any 1936 fins al juny del 1937. En la seva obra relata com, arribant a Barcelona amb la idea d'escriure articles periodistics, s'uneix a la milícia del Partit Obrer d'Unificació Marxista - de caràcter revolucionari i anti-estalinista i viu, a part de la guerra al front d'Aragó, la lluita interna entre republicans, socialistes i comunistes per una banda i anarquistes i comunistes del POUM per una altra.
D'aquesta manera, l'obra d'Orwell dóna a conèixer la visió no convencional de la Guerra Civil Espanyola, des de la revolució social de caràcter anarquista que es va dur a terme a Catalunya i Aragó fins a la brutal repressió d'aquesta i dels seus autors pel govern republicà.

First Published

1938

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment