La pesta

Novel, Absurdist fiction by Albert Camus

Blurb

La Peste és una novel·la de l'escriptor francès Albert Camus. A 1947, explica la història d'uns doctors que descobreixen el sentit de la solidaritat en la seva tasca humanitària a la ciutat algeriana d'Orà, mentre aquesta és assotada per una plaga. Els personatges del llibre, en un ampli ventall que va des de metges a turistes o fugitius, contribueixen a mostrar els efectes que una plaga pot tenir en una determinada població.
Es pensa que l'obra està basada en l'epidèmia de còlera que va patir la mateixa ciutat d'Orà durant 1849 després de la colonització francesa, tot i estar ambientada al segle XX. La població d'Orà havia estat delmada per diverses epidèmies repetides vegades abans de publicar Camus la novel·la.
Obra fonamental de la literatura del segle XX, és considerada un clàssic de l'existencialisme, malgrat el rebuig de Camus a més informació. La pesta mostra com l'home s'enfronta a l'absurd, noció filosòfica la teoria de la qual el mateix autor contribueix amb aquesta mateixa novel·la a definir.

First Published

1947

Member Reviews Write your own review

sheilafarina

Sheilafarina

me capto desde la primera pagina

0 Responses posted in January
Log in to comment