Demian

Novel by Hermann Hesse

Blurb

Demian: Die Geschichte von Emil Sinclairs Jugend és una novel·la que relata en primera persona el pas de la infantesa a la maduresa d'aquest personatge, de l'escriptor alemany Hermann Hesse. L'obra va ser publicada per primera vegada el 1919, en els temps que van seguir a la Gran Guerra.
Emil Sinclair és un nen que ha viscut tota la seva vida en el que ell anomena el Scheinwelt, però una mentida el porta a ampliar les seves visions del món i a conèixer un personatge enigmàtic de nom Max Demian que el portarà pels camins de la interlocutòria-raonament destruint paradigmes materialistes que abans l'envoltaven.
La novel·la es refereix i utilitza conceptes del Gnosticisme, particularment el demiürg Abraxas, mentre mostra la influència del sistema de psicoanàlisi ​​de Carl Jung. Ingressat en una clínica de Sonnmatt, Hesse va ser psicoanalitzat per un deixeble de Jung.
En la seva primera edició, Hermann Hesse va utilitzar el pseudònim d'Emil Sinclair, nom del narrador i protagonista de la història, però Hesse va revelar després ser l'autor de la novel·la.

First Published

1919

Member Reviews Write your own review

frederik.werner

Frederik.werner

Dieses Buch hat mein Leben verändert ! Enthält einige sehr wichtige psychologische Weisheiten.

0 Responses posted in February
Erist_Niemand

Erist_niemand

"Ein paar Wochen später ließ ich mich auf der Universität H. einschreiben. Alles enttäuschte mich. Das Kolleg über Geschichte der Philosophie, das ich hörte, war ebenso wesenlos und fabrikmäßig wie das Treiben der studierenden Jünglinge. Alles war so nach der Schablone, einer tat wie der andere, und die erhitzte Fröhlichkeit auf den knabenhaften Gesichtern sah so betrübend leer und fertiggekauft aus!"

1 Response posted in August
Log in to comment